Yüzme Eğitimi

YÜZME EĞİTİMİ

Okulumuzda uzman antrenör gözetimindeki yüzmeye başlama yaşı 3'tür, uzmanlar tarafından da tescil edilen 3 yaş, yüzmeye başlamak için idealdir…

Harikalar Diyarı anaokulu olarak, spora başlatacağınız 3-6 yaşlarındaki çocuklarınıza en uygun branşın yüzme veya cimnastik olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarda 3 yaşında başlayan yüzme eğitimi, iskelet yapısının gelişiminden iştahına kadar olumlu katkı sağlar. Yüzme sırasında beyine daha çok oksijen gittiği ve tüm kaslar çalıştığı için belirli derecede efor sarfedilir. Yapılan spor, çocuğun iştahını artırır. Yüzme kurslarına katılan çocukların aileleri, çocukların yüzme öncesine göre iştahlarının daha fazla açıldığını fark etmişlerdir.

Yüzme sporuyla uğraşan çocukların hastalıklara özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara daha çabuk yakalanacağı gibi yanlış bir düşünce vardır. Tam tersine gribal enfeksiyonlara yakalanma olasılığı çok düşüktür.

Yüzme gibi bireysel sporların çocuğu sosyalleştirdiği gibi, tek başına bir şeyleri başarmanın da hazzını yaşatmaktadır. Çocukların yüzme aktivitelerinden yararlandırılması, çocuğa her yönden olumlu katkı sağlayacaktır. Disipline dayalı bir spor dalı olduğu için, sporda başarılı olan öğrencilerin derslerinde de aynı durum gözlenmiştir. Aynı zamanda yüzme sporunu yapan çocuklar, kazanma ve kaybetme gibi hayatın en önemli iki olgusunu küçük yaşlardan itibaren öğrenmektedirler

Yüzme Eğitimi -  Harikalar Diyarı | 0212 488 00 06