PSİKOLOJİ OKULU

Türkiye’nin İlk Psikoloji Temelli Okulu olan Harikalar Diyarı Koleji’nde her sınıfın kendine özel bir Psikoloğu ve tüm psikologların da aktif şekilde desteklendiği süpervizörleri ve koordinatörleri bulunmaktadır. Psikologlarla eğitimde çocuklar erken yaşta gerek bireysel gelişimleri gerekse grup içindeki etkileşimleri noktasında dikkatlice izlenir, olası problemlere anında etkin çözümler üretilir, okul-aile-çocuk işbirliğinde çocuğun mevcut potansiyelinin üzerine çıkması noktasında işbirliği ve ortak çalışmalar gerçekleştirilir. Ayrıca gelişim değerlendirme, dikkat-odaklanma-konsantrasyon ve okul olgunluğu vd. Psikolojik testler çocuğa kendisini yakından tanıyan psikologlar tarafından düzenli olarak yapılır ve sonuçlar aile ile paylaşılır.

Haftalık ve aylık düzende gerçekleştirilen Psikocheck up programları ile çocuklar tüm gelişim alanlarında yakından değerlendirilir ve bu değerlendirmeler ışığında yazılan raporlar velilere aylık olarak sunulur.

Kurumsal

Pazartesi– Cumartesi: